Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΕΣΠΑ
Tips

Tips

Δυσάρεστες οσμές στο ψυγείο

Σε περίπτωση που ανοίγοντας το ψυγείο υπάρχουν δυσάρεστες οσμές τότε να τοποθετήσετε σε ένα ράφι ένα μπολάκι με ελληνικό καφέ ή μία κουταλιά μαγειρική σόδα.


Λεκέδες από κερί

Αν σε κάποιο ρούχο σας έχει πέσει κερί τότε ξύστε το κερί που έμεινε στην επιφάνεια του υφάσματος μετά τοποθετείστε μία πετσέτα στην περιοχή ή απορροφητικό χαρτί και πατήστε το με το σίδερο. Τέλος, τρίψτε το με ένα βρεγμένο πανί με βενζίνη και το πλένετε κανονικά.


Λεκέδες από κρασί

Ρίχνετε αλάτι στον λεκέ και το αφήνετε για περίπου μισή ώρα. Κατόπιν το τρίβετε με ένα σφουγγάρι σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό και μετά το ξεπλένετε με κρύο νερό.


Καθαρισμός βραστήρα

Για να καθαρίσετε τον βραστήρα σας από τα άλατα βάζετε νερό και ξύδι σε ίσες ποσότητες. Βάζετε σε λειτουργία τον βραστήρα μέχρι να κλείσει μόνος του. Τέλος, αφήνετε το νερό με το ξύδι όλο το βράδυ και την επόμενη ημέρα τον ξεπλένετε πολύ καλά τον γεμίζετε με νερό και το βράζετε. Ο βραστήρας είναι καθαρός έτοιμος για λειτουργία ξανά.


Τραπέζι με γυαλί

Αν έχετε τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια, χρησιμοποιείστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και τρίψτε το με μια χαρτοπετσέτα.


Λερωμένα χαλιά

Εάν θέλετε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα χαλιά σας τότε τοποθετείτε ένα ελαφρύ στρώμα σόδας επάνω στο χαλί,το αφήνετε για μισή ώρα και μετά το σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα.


Λερωμένοι καναπέδες

Αν θέλετε να καθαρίσετε τους καναπέδες σας τότε βρέξτε ένα μαλακό πανί σε ένα διάλυμα αμμωνίας και νερού (αναλογία ένα προς ένα). Τρίψτε το ύφασμα του καναπέ και σκουπίστε τους με ένα στεγνό πετσί και αφήστε τους να στεγνώσουν.


Υπολείμματα αλάτων και βρωμιάς στον νεροχύτη

Απλώστε στα τοιχώματα του νεροχύτη χαρτί κουζίνας, που το έχετε πρώτα μουσκέψει σε ξίδι, για περίπου 1 ώρα. Μετά σκουπίστε τον νεροχύτη σας με στεγνό χαρτί ή πετσέτα.


Βρώμικα σιφόνια

Ρίξτε ½ κούπα μαγειρική σόδα μέσα στο σιφόνι του νεροχύτη και στη συνέχεια ρίξτε ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι και καλύψτε την τρύπα της αποχέτευσης. Αφήστε το μίγμα να αφρίσει μέσα στο σιφόνι για μερικά λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το πώμα του νεροχύτη και ρίξτε περίπου 8 φλιτζάνια βραστό νερό. Μην χρησιμοποιήσετε αυτό το μίγμα μετά την χρήση οποιουδήποτε σκευάσματος του εμπορίου για απόφραξη αποχετεύσεων.


Καμένo φαγητό στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα

Αν σας κάηκε το φαγητό και δυσκολεύεστε να καθαρίσετε το σκεύος σας βάλτε μέσα λίγο υγρό σαπούνι πιάτων και αρκετό νερό και βάλτε το σκεύος στη φωτιά μέχρι το νερό να αρχίζει να βράζει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το νερό με το σαπούνι να κρυώσει μέσα στο σκεύος και το καμένο φαγητό θα ξεκολλήσει.


Σχάρες φούρνου

Βάλτε τη σχάρα σε μια μεγάλη λεκάνη ή στην μπανιέρα με περίπου ½ φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων και ζεστό νερό μέχρι να καλύψει τη σχάρα. Αφήστε τη σχάρα να μουλιάσει μέσα στο νερό για περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια τρίψτε, ξεπλύντε και σκουπίστε.


Κεραμική εστία

Γεμίστε ένα μπωλ με χλυαρό νερό. Χρησιμοποιείστε ένα σφουγγάρι που δεν χαράζει, βουτήξτε το στο χλυαρό νερό και μουλιάστε τους λεκέδες. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να απομακρυνθούν οι λεκέδες. Κατόπιν ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω σε κάθε λεκέ και αφήστε την για ένα τέταρτο. Σκουπίστε με ένα καθαρό βρεγμένο πανί.

ΕΣΠΑ
Υπηρεσίες Καθαρισμού | 210 51.22.841
210 51.22.841

210 51.22.841

Ενεργοποιήστε την Javascript για να δείτε το προστατευμένο περιεχόμενο.

ΓΕΜΗ: 009509901000
  • 210 51.22.841
  • 210 51.22.841
  • Ενεργοποιήστε την Javascript για να δείτε το προστατευμένο περιεχόμενο.
  • ΓΕΜΗ: 009509901000
Lemony Quality Services
© 2010 - 2024 Lemony Quality Services.
Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας MironizedMironized